Tout Beau de la Cure

  • Valk
  • Stokmaat 1m48
  • Geboren 1 juni 2015
  • Gekeurd sinds 2017 voor het Welsh stamboek (welsh partbred met 19,53% welshbloed)
  • Gekeurd sinds maart 2018 voor BRP-stamboek

Meer informatie:

VALKKLEURIG, MET GOUDEN GLANS !

V : FS Champion de Luxe (Duitse Rijpony) VV :FS cocky Dundee VM : Golden Dancer
M : Dorenroosje vd Prins (BRP) VM : Kantje’s Armando (NF) MM:Triley Spark (Welsh)

Tout Beau, heeft als vader de gekende duitse hengst Champion de Luxe. Champion is een super dressuurpony, maar ook een heel goede spring en eventingpony. Hij behaalde reeds ontelbare titels in de sport en op de keuringen. Hij heeft 95 gekeurde zonen, waaronder Tout Beau die sinds 2017 levenslang gekeurd is bij het Welsh partbred stamboek in België EN sinds 2018 gekeurd is voor BRP.
Het eerste veulen van Tout Beau, Wannaspot v’t Oud Molenhuis, geboren in 2018 werd, net zoals hijzelf als veulen nationaal kampioen BRP. Ook in 2019, zijn 2e jaargang veulens, werd een veulen van hem : Ayro Prince Chafay vd Elsleuken nationaal Kampioenbij de mannelijke veulens.
Ook werd Tout Beau Nationaal kampioen 2017 bij het Belgische Welshstamboek in de klasse : Part-Bred
In 2019 werd Tout Beau 2e op het nationaal kampioenschap bestgaande rijpony, met amper 0.11 pnt verschil met nr 1!
In 2020 werd Tout Beau winnaar van de jonge pony’s op het nationaal kampioenschap Bestgaande rijpony, hij sleepte toen ook het dressuurlint in de wacht ! In 2022 werd Tout Beau de pony met de meeste punten in de ranking 1m onder het zadel van Xander Van Es !

In 2022 deed hij ook zijn eerste ervaringen in de Derby op, en nu trainen we eerder richting eventing wat hij schitterend opneemt en heel graag doet…
Zijn moeder : Doornroosje van de Prins een zeer mooie dochter van Kantje’s Armando, uit een Welsh merrie Sandra. Doorenroosje is een echte prestatiepony : Ze werd verschillende keren geselecteerd voor het Nationaal kampioenschap bij de LRV in de hoogste dressuurklasse DL2 en behaalde daar ook verscheidene keren een plaats in de top 3, en een Nationaal kampioen-titel en dit onder het zadel van Eva Lauwens. Springen kon deze pony ook als de beste, maar werd bij haar laatste amazone, enkel nog in de dressuursport uitgebracht. De moeder van Dorenroosje, Sandra, werd in haar sportcarrière met veel succes uitgebracht in NL in Z2 dressuur en ZZ springen in NL, en nadien in België ook in de hoogste reeksen !
Kortom :
Tout Beau, is mooi gelijnd en beweegt zeer soepel door het lichaam, en dat ook op de sprong. Heeft een fijn karakter en is zeer intelligent.

Prijs per dekking : 375 € + 7 dagen stalling voor de merrie inbegrepen indien u ze naar hier brengt voor  de opvolging

vers sperma

Wanna’Spot v’t Oud Molenhuis