Ons doel is om pony’s te fokken die in eerste instantie goed zijn van karakter, en zo all-round mogelijk. Wat niet wegneemt dat de ene wel beter is in dressuur dan de andere, of de ene beter in het springen als de andere, maar graag hebben we toch dat ze voor beide zaken kunnen ingezet worden…
Het is immers zo, vinden we, dat een kind alle kanten zou moeten op kunnen na zijn ponytijd. Ze zijn immers nog erg jong om te kiezen. Het is leuk dat ze met hun pony een beetje van alles kunnen proeven. Maar daarvoor moet de pony een goed karakter hebben en werkwillig zijn. Uiteraard werken we ook naar kwaliteit toe, en proberen we pony’s te fokken die echt goed kunnen bewegen, en sterk genoeg zijn, en meestal is een goede beweger een pony die nog alle kanten op kan, dat is onze ervaring.
Onze hengsten, alvorens we ze naar een keuring brengen, moeten ook goed genoeg bevonden zijn door ons van karakter ! Als we ze niet braaf/eerlijk genoeg vinden, mogen ze van ons niet verder door het leven als hengst, zo’n dier dient niet voor verder te fokken vinden wij.
Uiteraard is een hengst een hengst, en zijn ze feller van karakter dan een doorsnee ruin of merrie, of ze hebben al een ongekend, en mss niet altijd even leuk, verleden (als ze hier niet gefokt werden bedoel ik dan ) Dus dan gaan wij echt proberen uit te vissen of hun soms iets andere reacties te wijten zijn aan hun verleden, of dat het een karakter”bug” is 😊
Ook bij de merries vinden wij het karakter, de kwaliteit en de veelzijdigheid zeer belangrijk ! En ook daar kijken we nauwlettend op toe !