• Gitzwart!
  • Stokmaat 1m48
  • Geboren in 2009
  • Gekeurd voor het BRP-stamboek in 2012, met de titel van kampioenhengst!

Meer informatie:

Amor, de gitzwarte parel….

V : Kantje’s Armando
M: Nieland’s Marion
VM : Aladin

Amor is een superlieve, en geweldig aansprekende hengst, volledig New Forest gefokt en goedgekeurd in het BRP-stamboek waar hij in 2012 als Kampioenhengst (siegerhengst) werd uitgeroepen! Hij is vast en zeker het moderne type New forest, een echte sportpony. In zijn eerste jaar als sportpony werd hij meteen nationaal kampioen in B2 dressuur. In zijn hengstenproeven op het nationaal bestgaande rijpony kwam hij in de top 3 terecht als 4-jarige, en zo ook als 5-jarige!

Ook op jumping Mechelen stond hij in de kijker en in de top 3, daar liep hij altijd nette foutloze rondjes. Later liep hij ook jumping tussen de paarden onder Pheadra Haegeman en ook daar werd hij geselecteerd om deel te nemen in Mechelen op 1m, en daar viel hij ook in de prijzen met een 14de plaats tussen een 70-tal paarden. Later heb ik hem zelf gewoon nog wat recreatief gereden, als er een beetje tijd overschoot.
Nu staat hij al even stil wegens tijdsgebrek.

Hij is inmiddels al 15 jaar, maar loopt nog als een jong veulen door de piste. Hij heeft een goed gangenwerk, zowel de stap, draf als galop is zeer geslaagd. Uppercut v’t Oud Molenhuis, een zoon van Amor, werd vice-kampioen op het nationale veulenkampioenschap. Ondertussen lopen er al heel wat afstammelingen heel fijn in de sport, zowel dressuur, jumping als eventing, met jonge en oudere kinderen.

Hij heeft ook al 3 goedgekeurde zonen, in Nederland, Belgie en inmiddels 1tje die verhuisd is naar Ierland. Hij geeft ook vooral donkere veulens, zwart, bruin en donkerbruin, en gaf tot op heden nog nooit een voskleurig veulen. Samengevat : Een uniek lieve hengst met zeer veel sportgenen (vb : kantje’s ronaldo). Hij geeft veulens met kindvriendelijke karakters, met een enorm potentieel voor de sport, in alle takken van de sport!

 

Samengevat : Een uniek lieve hengst met zeer veel sportgenen (vb : kantje’s ronaldo). 
Hij geeft veulens met kindvriendelijke karakters, met een enorm potentieel voor de sport, in alle takken van de sport !

Prijs per dekking : 375 € + 7 dagen stalling voor de merrie inbegrepen indien u ze naar hier brengt voor de opvolging (voor afhaling van sperma blijft de prijs gelijk)

vers sperma

Nakomelingen

© Stal ‘t Oud Molenhuis 2024